সুচিপত্র:

Elektronisch Peillood: 8 টি ধাপ
Elektronisch Peillood: 8 টি ধাপ

ভিডিও: Elektronisch Peillood: 8 টি ধাপ

ভিডিও: Elektronisch Peillood: 8 টি ধাপ
ভিডিও: পূরণযোগ্য পিডিএফ, স্বয়ংক্রিয়ভাবে সেগুলিকে এক্সেল ডেটা এবং ইমেল আনলিমিটেড পরিচিতি দিয়ে পূরণ করুন 2024, জুলাই
Anonim
Elektronisch Peillood
Elektronisch Peillood

Deze নির্দেশযোগ্য zal ik uitleggen hoe mijn eerste arduino project ooit tot stand is gekomen। মেট ডেজে সেন্সর কান ডি ওয়াটারডিপ্ট ভ্যান ইয়েন স্টিলস্ট্যান্ড এবং ওয়াটার জেমিটেন ওয়ার্ডেন, ডোরমিডেল ভ্যান ইয়েন টাউ মেট নোপেন এরিন এন ইয়েন গেউইচট এ্যান হেট ইউটিন্ডে। als de waterdiepte echter tussen de knopen inzat, was het niet mogelijk de waterdiepte precies af te lezen, iets wat met de technologie van tegenwoordig makkelijk kan। De senser bestaat uit een stappenmotor, een knop, een LDR en een aantal ledjes, welke elk aangesloten worden in de komende stappen।

ধাপ 1: মেটারিয়াল এন সেট আপ

Materialen En সেট আপ
Materialen En সেট আপ

Allereerst zijn natuurlijk de materialen om dit project te maken belangrijk। Dit zijn de onderstaande:

- 1x arduino ATmega328 UNO- 1x 830 গর্তের রুটিবোর্ড (ক্লেইনার কান ওক, মার ড্যান ওয়ার্ড হেট মিসচিয়েন ইয়েন বিটজে ক্রাপ মেট এলিস ওয়াট ইরোপ মোয়েট)- 1x ইউএলএন 2003 ড্রাইভার- 1 এক্স ইউনিপোলার স্টেপার মোটর 28-বিওয়াইজে 48

- 1x een klein wieltje/rad (met व्यास ভ্যান ongeveer 2.5 cm)- 1x dun touw van ongeveer 50 cm- 1x gewichtje van 5 tot 10 gm

- 1x বাটন- 1x LDR- 3x LED- 5x 220 ohm weerstand- 4x ব্রেডবোর্ড জাম্পার ওয়্যারগুলি een vrouwelijke en mannelijke kant- 14x breadboard jumper wires met twee mannelijke kanten- 4x 4 x 9 x 1.5 cm lange planken- 2x 4 x 20 x 1.5 সেমি ল্যাঞ্জ প্ল্যাঙ্কেন- হিল ভিল ডাক্টপে

ধাপ 2: ডি স্ট্যাপেনমোটর এন্সলুইটেন

ডি স্ট্যাপেনমোটর এন্সলুইটেন
ডি স্ট্যাপেনমোটর এন্সলুইটেন

আমরা শুরু করেছি gelijk met de (naar mijn mening) lastigste stap, namelijk de stappenmotor aansluiten।

Voordat dit kan gebeuren moeten we allereerst het breadboard aan onze arduino koppelen, door de min-zijde van het breadboard in de 5-volt-poort van de arduino te pluggen, en de plus-zijde in de ground-poort। Nu হল het breadboard aangesloten op de arduino।

vervolgens sluiten we de driver aan, door met twee kabels met een mannelijke en vrouwelijke kant de 5-volt poort van de driver te verbinden met de + kant van het breadboard, en de ground kant met de minzijde, zoals ook te zien is in de afbeelding, nu heeft de driver stroom।

vervolgens kan de stappen motor aan worden gesloten। dit wordt gedaan door het witte uiteinde van de kabels van de stappenmotor in te pluggen in het witte hokje op de driver। heat kan zijn dat deze er wat lastig in gaat, maar duw hem er met beleid in, anders bestaat er een kans dat je de driver sloopt।

Als laatste moet de arduino nog aangesloten wordenaan de driver। dit kan in de onderstaande volgorde Dus niet zoals op de afbeelding:

পোর্ট 3IN2 গাতে পোর্ট 3IN2 গাট পোর্ট 6IN3 গাট

ডি স্ট্যাপেনমোটর হল নিউ এঞ্জেসলোটেন। om te kijken of deze goed werkt kan je de bijgevoegde code runnen। Deze kan je uploaden door je arduino aan te sluiten op je je laptop, en op de knop uploaden linksboven te klikken। Wordt geupload naar de usb-port waarin de arduino geplugd is hiervoor eerst। Dit is te zien bij hulpmiddelen en dan poort। Het বোর্ড op arduino uno staat এর ook gelijk চেক করুন। Dit হল namelijk het type arduino wat gebruikt wordt voor deze sensor, anders kan het zijn dat deze niet werkt।

Als deze geüpload wordt naar de arduino, en alles goed is aangesloten, moet de stappenmotor draaien। Draait deze niet? Alle lampjes op de ড্রাইভার knipperen এর চেক ড্যান। Knippert er een niet? Dan zit er een kabel niet goed ingeplugged, waardoor de stappenmotor niet meer werkt।

ধাপ 3: হেট রাড মাকেন

হেট রাড মাকেন
হেট রাড মাকেন
হেট রাড মাকেন
হেট রাড মাকেন

als de stappenmotor werkt, kan hier het rad op geplaatst worden। Ikzelf gebruik hiervoor een wiel van de arduino (zie afbeelding) zonder de band, met een rond bierviltje erop geplakt tegen aflopen van het touw। Ik zou aanraden om ook een wiel zoals in de afbeelding te gebruiken, aangezien deze precies op de stappenmotor aansluit। mocht het wieltje niet precies aansluiten, plak dan een klein beetje tape op het ronddraaiende gedeelte van de stappenmotor, zodat deze iets beter om het wieltje heen klemt।

Als het wieltje getransformeerd een rad, kan met tape het touw aan het rad worden geplakt, met aan de onderkant van het touw het gewichtje। ওয়াট বেলংগ্রিক হল, এটা কি হেট গেভিচজে নিট ব্লিজফ্ট ড্রিজভেন, এঞ্জিজিয়েন ড্যান ডি এসেনস্টি ভ্যান হেট পিলুড নিট মীর ওয়ার্ক্ট। ook moet het gewichtje een beetje volume hebben, dus een platte schijf voldoet niet। Waarom dit zo is komen we পরে nog op terug। Ik zelf heb een gebruikt koffiecupje gebruikt als gewichtje (zoals te zien is in de afbeelding), wat erg goed werkt। অনু হচ্ছে হেট রাড আফ।

ধাপ 4: ডি বাটন Aansluiten

ডি বাটন Aansluiten
ডি বাটন Aansluiten

Met de "takelconstructie" werkend, wordt het nu tijd voor de meetapparatuur। আমরা শুরু করেছি hen aansluiten van de বাটনে। Deze zorgt ervoor dat de meting start, en de takelconstructie dus begint te takelen। de min-kant van het breadboard এ hiervoor eerst een kabel, en de zelf dat je je button in dezelfde rij plaatst।

হিট বোর্ডে de বাটন zit op twee plekken, en in de rij van de tweede plek pluggen we een 220 Ohm weerstand in en een kabel die naar poort 2 van de arduino gaat। Als laatste sluiten we dan nog een kabel aan van het uiteinde van de weerstand naar de pluszijde van het breadboard, en dan is de knop aangesloten। Als het goed হল ziet dit er dus hetzelfde uit als in de afbeelding hierboven।

ধাপ 5: De LDR Aansluiten

De LDR Aansluiten
De LDR Aansluiten
De LDR Aansluiten
De LDR Aansluiten

ডি কনস্ট্রাক্টি ইজ জো জেবোউড ডেট হেট গেউইচটিজে তুসেন ইএন এলডিআর এন ল্যাম্পজে ডোর গেটকেল্ড ওয়ার্ড, এন ওয়ানিয়ার ডিআইটি গেবার্ড, স্টপট ডি মেটিং। Dit is de reden dat het belangrijk is dat je gewichtje volume heeft, want anders kan het zijn dat de lichtstraal niet genoeg verstoord wordt om de meting te stoppen। De afbeelding এ een voorbeeld te zien van hoe het wel moet, het cupje blokt namelijk volledig de lichtstraal voor de LDR।

De LDR wordt op een vergelijkbare manier aangesloten als de button। Wederom wordt er eerst een kabel van de min-zijde van het breadboard naar een plaats in het breadboard gestuurd। deze zelfde rij wordt een 220 Ohm weerstand aangesloten। Het uiteinde hiervan dient in dezelfde rij te zitten als de eerste poot van de LDR en de kabel die van het breadboard naar poort A0 op de arduino gaat। Als laatste gaat er dan dan weer een kabel vanuit de rij van de tweede poot van de LDR naar de plus-kant van het breadboard। Als het goed is heb je dus dezelfde constructionie gebouwd als in de afbeelding। Voor overzicht is de button niet meer te zien op deze afbeelding, maar in het echt is deze natuurlijk nog wel aangesloten, net zoals de stappenmotor!

De LDR stuurt een signaal naar je ল্যাপটপ/কম্পিউটারের মাধ্যমে de A0 poort। Dit signaal kan uitgelezen worden door bij de hulpmiddelen de seriële Monitor te openen। Met de code die hieronder staat kan dit gedaan worden, zorg weer dat je poort en board goed staan (zie stap 2)। Kijk Wat voor waardes je LDR geeft als je er met het lampje op schijnt, en wat voor waardes deze geeft zonder lampje। এটা পরে belangrijk voor হয়!

ধাপ 6: ডি LED এর Aansluiten

ডি LED এর Aansluiten
ডি LED এর Aansluiten

ডি সিরিয়াল মনিটর এর মাধ্যমে মেট ডি কোড কান Als je echter snel en niet al te nauwkeurig de diepte wilt weten, kan dit ook prima aangegeven worden met behulp van ledjes। als aanwordt genomen dat elk ledje 5 cm is, kan hiermee heel snel afgelezen worden wat de diepte is। deze ledjes worden alsvolgt aangesloten। allereerst প্লাগ পুরুষ een kabel in het breadboard en poort 10 van de arduino। dezelfde rij in het breadboard wordt weer een 220 ohm weerstand geplaatst। ইন ডি রিজ ভ্যান ডি টুইড পুট ভ্যান ডি উইয়ারস্ট্যান্ড ওয়ার্ড ডি কর্ট পুট ভ্যান হেট লেডজে গেপলগড। Als deze andersom wordt geplaatst veroorzaak je kortsluiting en gaat het lampje kapot। ইন ডি রিজ ভ্যান হেট ল্যাঞ্জ পুটজে ওয়ার্ড অলস লাটস্টে ইয়েন কবেল ভ্যান দেজে রিজ নর মিন-কান্ট ভ্যান হেট ব্রেডবোর্ড গেট্রোকেন।

Deze stappen worden twee keer herhaalt met als enig verschil de poort। De ledjes dienen ingeplugd te worden in poort 10, 11 en 12, zoals te zien is in de afbeelding।

Als het goed is heb je nu dus een aangesloten button, stappenmotor, LDR en drie ledjes।

ধাপ 7: ডি কোড সংশোধনকারী

Hete bestand bijgevoegd in deze stap is de code te vinden die deze sensor werkend maakt। Er zitten wel een paar sidenotes biz deze code, die in deze stap zullen worden behaviordeld।

- Als wordt gekeken in de code is een if (sensorValue <950) te zien। Deze 950 is de waarde die ik heb gekozen voor mijn LDR als switchpunt। মেট হেট ল্যাম্পজে ইরোপ ব্লিফ ডি এলডিআর ওয়ার্ডে হায়ার রুইম অনডার, এনস হেট গেউইচটিজে এভুর কোয়াম গিং ডেজে বোভেন ডি 950। ইয়েন এআরজি লিচটে কামার কান হেট ইখটার জিজান ডেট জেলফস মেট হেট গেউইচজে ইভর ডি এলডিআর নোগ স্টিড ইয়েন 950 স্টেড ইয়েন 950 Als het goed is heb je dit in de stap van het aansluiten van de LDR gecheckt।

Je kunt dan de kamer verduisteren of de sensorvalue omlaag halen, maar het risico is dan dat kleine fluctuaties niet veroorzaakt door het gewicht de meting al onderbreken। Daarom kies ik zelf liever voor de kamer verduisteren।

- Het LED-meetsysteem is ingesteld op metingen tot ongeveer 15 centimeter। Wil je met dit systeem dieper meten dan kan dat door de intervallen tussen de ledjes groter te maken। Dit kan door in de if (দূরত্ব> 5) en if (দূরত্ব> 10) de 5 en 10 aan te passen naar hogere waarden zoals bijvoorbeeld 10 en 20। de leds is op te maken om wat voor diepte het precies gaat।

- Dan als laatste nog een sidenote voor de echt geïnteresseerde onder ons, namelijk over hoe de afstand wordt gemeten। Het প্রোগ্রামার লুপ আলস het ware in loops, en elke loop duurt 40 ms। hiermee kan dus uitgerekend worden hoeveel loops er in een rotatie zitten van de stappenmotor, en dus hoeveel deze draait per loop। door te vermenigvuldigen met 2, 5 cm (de ব্যাস ভ্যান মিজন রাড) krijg ik de afstand die daadwerkelijk opgetakeld wordt। ক্লেইনার উইল টোট জে জে বেছিকিং হেবট, ডেজে 2, 5 ওকে অ্যাংজেপাস্ট মোয়েট ওয়ার্ডেন নার ডি ব্যাস ভ্যান জে ইগেন উইল্টজে।

ধাপ 8: ডি সেন্সর প্ল্যাটসেন

Doordat de meting stopt wanneer het gewicht bij de LDR is, is het belangrijk de LDR zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak te houden। je loopt dan echter het risico dat je apparatuur het water rakt, wat je absoluut niet wil hebben। Mijn oplossing zijn twee planken waarop de sensor kan rusten। Er kan ook gedacht worden aan een vlot, maar trek dan wel de afstand die de LDR van het wateroppervlak is van de meting af, anders klopt deze niet meer।

ইট ইলেক্ট্রোনিশে পিলম্যাট তে মাকেন এর উপর এটি নির্দেশযোগ্য ছিল।

প্রস্তাবিত: