সুচিপত্র:

গতিশীলতা Okosparkolo: 7 ধাপ
গতিশীলতা Okosparkolo: 7 ধাপ
Anonim
গতিশীলতা Okosparkolo
গতিশীলতা Okosparkolo

একটি beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt। Az alapelgondolás a be- ks kimenő autók számlálása, es ezzel a parkoló foglaltságának megadása volt। Ezt a munka során e-mailküldő tweets tweetelő funkcióval bővítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan írtesítve legyenek a szabad helyekről।

ধাপ 1: Eszközök, Alkatrészek

একটি megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek a következők:

● রাস্পবেরি পাই 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● szenzoroknak külön ড্যাশবোর্ড, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

Á tápforrás - পাওয়ারব্যাঙ্ক

ধাপ 2: রাস্পবেরি পাই এর সেনজোরোক

রাস্পবেরি পাই এর সেনজোরোক
রাস্পবেরি পাই এর সেনজোরোক

Modsodik lépésként ásszeállítottuk a hardveres részt, vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort fels feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re। Ezek után, hogy a működésüket is ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt।

ধাপ 3: আলাপকাদ মেগারিস

আলাপকাদ মেগারিস
আলাপকাদ মেগারিস

Következőleg az alap kódot írtuk meg। El elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt। Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki- vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken। Attól függően, hogy a kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a bent tartózkodó autók számát।

ধাপ 4: Tesztelés

টেসটেলিস
টেসটেলিস

A munka során minden kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részén tibartben tibartzten

আজ alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk। Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok।

একজন hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk হও, viszont tekintettel arra, hogy একটি rendszert csak felállítani kelljen egy esetleges helyváltoztatás esetén, AZ első tesztelés utan যদি szekvenciát használtunk, több megadott értékkel।

ধাপ 5: অতিরিক্ত Funkciók

অতিরিক্ত Funkciók
অতিরিক্ত Funkciók

আজ 5. lépésben egyrészt অতিরিক্ত másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk be। Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt tunrtunk meg।

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami a foglaltságról ad tájékoztatást।

ধাপ 6: II টেসটেলিস

একটি következő lépésként az újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük।

এটি একটি টুইটার résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet। একটি টুইটার নেম ইঞ্জিনিয়ার উগিয়ানিস একটি ডুপ্লিকেট পজজটোক্যাট, 30 হেক্টর 30 শতাংশ হল 50 ভোল্ট ফগলালসট্যাগ, সবচেয়ে বেশি হল আজ, হিবুট জেলেজ, এটি একটি প্রোগ্রাম নিম ফুট লে। Ezt egy egyszerű időkiírás segítségével valósítottuk meg, ami a problémát meg is oldotta as a posztok hitelességét ses segít javítani।

ধাপ 7: Főpróba

ফেব্রবা
ফেব্রবা
ফেব্রবা
ফেব্রবা

Utolsó lépésként a teljes ásszeállított rendszert kellett tesztelnünk। Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el। Ez esetben szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát।

একজন tesztet 3 önkéntes segítségével végeztük, tehát একটি kocsik elhaladásával একটি foglaltság nőtt, ES amikor azok একটি parkolót elhagyták, একটি foglaltság visszacsökkent AZ eredeti értékre। A teszt alapján megállapítottuk, hogy 1.5-ös set up time (sleep time) volt a legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően rzékelje।

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során be tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített, pályát”hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek।

প্রস্তাবিত: