সুচিপত্র:

Levend Schilderij: 4 টি ধাপ
Levend Schilderij: 4 টি ধাপ

ভিডিও: Levend Schilderij: 4 টি ধাপ

ভিডিও: Levend Schilderij: 4 টি ধাপ
ভিডিও: $150 বিলাসবহুল শ্রীলঙ্কার জঙ্গল হোটেল 🇱🇰 2024, জুলাই
Anonim
লেভেন্ড শিল্ডেরিজ
লেভেন্ড শিল্ডেরিজ

Dit হল mijn eerste project op Instructables। Dit প্রকল্প হল een levend schilderij die bepaalde acties uitvoert wanneer je op een knop drukt। Het leuke aan dit project is dat je het op veel veschillende manieren kan doen, als je wilt kun je mij stappen aanpassen of weglaten of totaal nieuwe stappen toevoegen। Zo heeft iedereen zijn eigen schilderij met ieder zijn eigen চরিত্র। Hieronder vind je de eisen van dit project en de MASCOW lijst met alle onderdelen van dit project।

আইজেন:

- Het moet op een verbinding bevatten - Er moet een elektrische schakeling inzitten

- মিনিমাল 3 ভার্চিলেন্ড মেশিন/টুলস গেব্রুইকেন

- Minimaal 3 verschillende materialen

- মিনিমাল 1 bewegend onderdeel।

ধাপ 1: স্ট্যাপ: 1. Het Maken Van Het Schilderij।

Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।
Stap: 1. Het Maken Van Het Schilderij।

benodigdheden:

ম্যাট্রিয়াল:

  • পেপিয়ার (A3)
  • হার্ডবোর্ড 300 x 600 মিমি
  • lijm
  • dubbelzijdig টেপ

মেশিন:

  • een lazersnijder।
  • প্রিন্টার
  • lijmpistool (optioneel)

সফটওয়্যার:

  • lazersnijmachine সফটওয়্যার
  • চিত্রকর (অপশনিল)
  • www.makercase.com (optioneel)

Voor een schilderij heb je twee dingen nodig, de tekening en de lijst। De benodigdheden staan hierboven beschreven। Als je alle benodigdheden hebt kan je beginnen met het maken van je eigen levende schilderij।

আমরা শুরু করেছি het printen van het plaatje dat je op je je levende schilderij wilt hebben। Het leuke aan dit project is dat je niet 100 procent hetzelfde hoeft te doen als ik। Je কান ER Je Eigen Draai Aan Geven Door Optionele Dingen Zoals het plaatje op het schilderij te veranderen। Maar als je dit doet, herinner je er dan wel aan dat de programmeer stappen wellicht niet relevant zijn voor je project। Ik ga deze instructable verder met een afbeelding, dit is de clown die je hierboven kan vinden। Als je verder wilt met precies dezelfde aflbeelding, print deze afbeelding dan uit als A3। Als je een andere afbeelding wilt raad ik aan om op Google naar een goed zwart wit voorbeeld te zoeken, Deze dan omzetten naar vectors zodat je zonder problemmen in de kwaliteit je afbeelding kan scalen।

Nu komt het wat moeilijkere gedeelte namelijk het lasersnijden van de lijst। Bovenin vind je de uitwerkingen van mijn lijst। Deze kun je gebruiken als je de zelfde maat lijst wilt hebben als ik। Wat ook een mogelijkheid is om de bovenstaande makercase link te klikken om daar je eigen formaat doos te maken। অ্যাডোব ইলাস্ট্রেটর (ইয়েন প্রোগ্রাম ওয়াট ডার অপ লাইক্ট) -এর মধ্যে কি আছে? Als je afbeelding eenmaal geladen is moet je de oppervlakte ervan precies zo zetten als je totale lijst inneem, dit doe je zodat de lasersnijder পরে makkelijk de oppervlakte kan bepalen। Daarna kun je naar je lazersnijmachine software gaan en kun je je afbeelding importeren en snijden। Maar zorg er eerst voor dat de lazer op de juiste afstand staat van je lijst materiaal zodat je de optimale sneden kan maken।

Plak nu de lange houten strips aan het boord zoals hierboven te zien is zodat je een uitstekende lijst krijgt। Dit zorgt ervoor dat je er alle elektronica achter kan zetten zonder dat het te zien is। (সম্পাদনা করুন: হেলাস কান ডিট নিট এঞ্জিজিয়ান ik হেব বেসলোটেন ইয়েন সার্ভো তে গেব্রুইকেন, ডেজে ইজ টে গ্রুট ডুস কুন জে দে লিজস্ট প্লাককেন জোয়ালস জে জেলফ উইল্ট, জর্জ এর ওয়েল ভুর ডেট জে আফবেল্ডিং এআর কান/জিট।) লেগ জে এফবেল্ডিং এরপ en kijk je waar je gaatjes moet boren voor de lapjes etc.

Nu je klaar bent met de lijst kun je verder met de mechanica।

ধাপ 2: স্ট্যাপ 2: ওয়ার্কেন মেট দে আরডুইনো

স্ট্যাপ 2: ওয়ার্কেন মেট দে আরডুইনো
স্ট্যাপ 2: ওয়ার্কেন মেট দে আরডুইনো

benodigdheden:

ম্যাট্রিয়াল:

  • arduino
  • arduino ledjes
  • arduino servo
  • een heleboel arduino draden
  • een arduino knop।
  • অ্যাড্রুইনো বুজার (অপশনিল)

মেশিন:

soldeerbout।

সফটওয়্যার:

arduino সফটওয়্যার।

Nu kunnen আমরা শুরু করেছি elkar zetten van de arduino তে দেখা করতে। hieronder kun je de code vinden die ik ga gebruiken voor mijn project। Ook heb ik de lossen onderdelen zoals de code voor een servo en een eventuele buzzer neergezet (de totaal code zit ook een functie voor een beeper), voor het geval je die los wilt gebruiken। Denk er hierbij wel aan dat bij een Arduino uno een servo en een beeper niet samen kunnen, aangezien het teveel stroom verbruikt en je hierdoor de buzzer niet hoort। Als je dit niet wilt doen is het heel simpel, open de code in de arduino software, plug je arduino aan de computer, selecteer het soort arduino onder tools বোর্ড ম্যানেজার en upload de code naar je arduino door op upload te klikken। Zorg er wel voor dat je je port staat naar COM4 zodat je software weet dat je arduino is aangesloten (te vinden onder tools port)।

Voordat we verder kunnen naar het opzetten van het breadboard moet je (als je precies hetzelfde doet als ik) twee lapjes solderen aan twee lange draden। Dit doe je om zo je lampjes niet direct op het breadboard te hoeven plaatsen en hierdoor kun je zo dus vrij te bewegen en makkelijker in de geboorde gaten zetten। De কোড heb ik eventueel een functie voor een extra lampje, als je dit wilt toepassen moet je nog een ledje op de zelfde manier solderen।

Nu je dit gedaan heb kun je beginnen met de set-up van je breadboard। Hierboven is een plaatje te vinden met daarop de exacte wijze hoe ik het gedaan heb। Ik ben niet goed in het netjes maken van zon breadboard maar het werkt in ieder geval। Als je en extra lampje wilt toevoegen moet je een draad led in het breadboard prikken met een draad van de - pool naar het schakelpunt van de knop (kijk bij verwarring hoe de andere lampjes lopen,) en moet je de + pool in de door jou aangegeven poort stoppen। Je ziet op mijn breadboard een buzzer zitten। Deze doet het wel maar hoor je bijna niet omdat er teveel stroom naar de servo gaat, maar ik heb hem er toch op gelaten voor het geval je een arduino mega gebruikt en wel allebei kan doen of als je het niet erg vind dat zo পাইপ

Als je alles goed hebt opgezet, plug je je arduino in je pc en moet als het goed is je servo automatisch gaan draaien। Wanneer je op de knop klikt moeten de lampjes aan gan, de buzzer (zachtjes) gaan piepen en de servo oneven gan bewegen। এটা কি নিট জো জো মোয়েট জে নোগ এমনকি নার ডি ব্রেডবোর্ড সেট-আপ কিজকেন।

ধাপ 3: স্ট্যাপ 3 ডি: প্রিন্টেন

স্ট্যাপ 3 ডি: প্রিন্টেন
স্ট্যাপ 3 ডি: প্রিন্টেন

উপাদান:

প্লাস্টিকের ভুর 3 ডি প্রিন্টার।

মেশিন:

3D প্রিন্টার

সফটওয়্যার:

3 ডি প্রিন্ট সফটওয়্যার।

Een hele kleine maar belangrijke stap। Wat is een clown zonder zijn strik, helemaal niks toch। Dus daarom kun je hieronder een stl file vinden van het hierboven staande strikje die ik met behulp van tinkercad heb gemaakt। লাউড ডি এসটিএল ফাইলটি জাউ 3 ডি প্রিন্টার সফটওয়্যারে, জেট ডি ইন্সটেলিংজেন গোয়েড (হল ভুর এলকে প্রিন্টার অ্যান্ডার্স) এন প্রিন্ট হেম ইউআইটি। Een হিল simpele stap maar duurt vrij lang। Daarom raad ik aan om terwijl hij deze stap doet alvast stap 4 te doen।

ধাপ 4: স্ট্যাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।

ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।
ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।
ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।
ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।
ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।
ধাপ 4: এলকারে জেট অ্যালিস।

benodigdheden:

ম্যাট্রিয়াল:

  • lijm
  • টেপ
  • dubbelzijdig টেপ

Nu alle onderdelen klaar zijn is het tijd om alles in elkaar te zetten। Als eerste moet je de servo vastzetten aan het alleenstaande gaatje zoals hierboven ook is gedaan। Dit kan je op verschillende manieren doen, je kan lijm gebruiken zoals ik heb gedaan maar pas hierbij wel op dat je je niet te sterken/ zwakken lijm gebruikt। What je ook kan doen is hem erop tapen, maar zorg er dan wel voor dat je enorm sterk tape hebt।

Nu plak je de strik die je geprint hebt huge aan de bovenkant van de servo, dit kan met lijm of dubbelzijdig tape।

Doe nu de lampjes door de twee overige gaten en tape ze wide। Zorg er voor dat je bedrading niet beschadigd tijdens het tapen।

En als laatste tape je je arduino en breadboard wide aan de achterkant met dubbelzijdig tape। Zo zit je arduino niet স্থায়ী বিশাল aan je schilderij। Kijk voor de zekerheid of er geen draadjes los zijn gegaan tijdens het plakken।

Gefeliciteerd je hebt alle stappen afgerond। Hopelijk vind je het een leuk project en kun je mensen hier mee aan het lachen maken। Ik wens je nog heel veel plezier met je nieuwe schilderij।

প্রস্তাবিত: